Καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού
Τα παιδιά εκπαιδεύουν ψηφιακά αναλφάβητους ενηλίκους στη χρήση του ασφαλούς και δημιουργικού διαδικτύου

Δημοσιεύσεις

Απολογισμός EduWeb 2ο Multiplier Event

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 200+ ενηλίκων, αλλά και πολλών μαθητών από σχολεία της πόλης, υλοποιήθηκε το 2ο κατά σειρά multiplier event του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 EduWeb, στην 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ (27-28/4/2018). Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνουν το ρόλο των εκπαιδευτών ενηλίκων για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου, με πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Oι μαθητές από απλοί χρήστες του Διαδικτύου θα γίνουν οι ίδιοι εκπαιδευτές των ενήλικων (και ειδικότερα των ηλικιωμένων) μελών των οικογενειών τους, συνδράμοντας έτσι στην ευρύτερη καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των Ευρωπαίων πολιτών μέσω καινοτόμων διδακτικών και παιδαγωγικών μεθόδων.  

Tο EduWeb έχει δημιουργήσει την εκπαιδευτική πύλη http://eduweb-project.eu για τη φιλοξενία και διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες του Διαδικτύου.

Η ομάδα μαθητών του #EduWebEu είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πρόγραμμα Erasmus+ KA2 EduWeb στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά. Ο Υπουργός συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους μαθητές μας κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της 5ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας #PatrasIQ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Eduweb συντονίζεται από την ΠΔΕΔΕ ενώ συμμετέχουν ως εταίροι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος» και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών από την Ελλάδα, από την Κύπρο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Λύκειο Αραδίππου, από τη Μεγάλη Βρετανία το Bournemouth University και το Atlantic Portland Academy, από τη Βουλγαρία το αρμόδιο Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού και από την Ιταλία το Ufficio Scolastico Regionale per il Veneto και το Instituto Istruzione Superiore – EINAUDI – SCARPA.

https://www.youtube.com/watch?v=xW2OYu9U_7Q

https://www.youtube.com/watch?v=5neVwsLV-N0&feature=youtu.be

 

Απολογισμός EduWeb Open Day

Στις 28/2/2018 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με 100+ ενήλικες και πλήθος μαθητών, η Ημέρα EduWeb Open Day, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, για την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση ασφαλούς και δημιουργικού Διαδικτύου, ενθαρρύνοντας όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Δείτε φωτό από την εκδήλωση

Δείτε περισσότερες φωτό από την εκδήλωση

Συμβουλευτείτε το Δελτίο Τύπου για τις λεπτομέρειες.

Την ίδια μέρα επίσης, πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση "Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο" του συγγραφέα Γ. Κορμά, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Γ. Ρούφα. Ο επικεφαλής του help-line.gr προλόγισε με ομιλία του το θεατρικό, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν η κ. Σοφία Χριστοπούλου εκ μέρους της ΠΔΕΔΕ και ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Αφράτης. Στο multiplier event παρακολούθησαν οι εταίροι του έργου και συμμετείχαν 7 μαθητές και μαθήτριες από το Λύκειο Αραδίππου της Κύπρου που συνεισφέρουν στο project!

 

Εφαρμογή του EduWeb για τη σχολική χρονιά 2017-2018

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου EduWeb (Combating Digital Exclusion: Children educate digitally illiterate adults in safe and creative web), διοργανώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017 συνάντηση των σχολείων που θα εφαρμόσουν την προσέγγιση του EduWeb κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Διαβάστε σχετικά στο δελτίο τύπου

Το EduWeb στο 9ο Πανελλήνιο συνέδριο για τις ΤΠΕ (28-30/4)

To EduWeb θα παρουσιαστεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 11:00 - 11:30 π.μ. από τον Συντονιστή του project με την εισήγηση "EduWeb εργαλείο καταπολέμησης ψηφιακού αποκλεισμού: Τα παιδιά εκπαιδεύουν ενήλικες στο ασφαλές και δημιουργικό Διαδίκτυο!"

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

 

Click to listen!